Naša strešná teraska 3. Voda vodička, zelená je trávička :)

Naša strešná teraska 3. Voda vodička, zelená je trávička :)

Rúru so studenou vodou sme už mali vyvedenú do steny strešného domčeka, Richard nakúpil všetko potrebné, vysekal rúru zo steny, pripojil ventil a záhradnú hadicu ukončenú sprškou a voalá! mohli sme polievať. Už sa neohrozene púšťa aj do vodárskych prác – šikovného a všestranného mám chlapa!.:) Zo začiatku treba polievať, nech sa rastlinky dobre zakorenia. Neskôr vraj postačí poliať v dlhších obdobiach sucha. Nuž ako čo – keďže som zhrešila a použila aj iné rastlinky ako rozchodníky, budem ich musieť poliať častejšie. O polievanie sa zatiaľ doťahujeme, každého baví – uvidíme ako dlho nám to vydrží.

Najmä Riško je od malička  úplný maniak na hranie sa s vodou. Nepustil hadicu z ruky počas celého vysádzania – polieval všetko – lial vodu mimo strechu, na drevenú terasu na betónové platne, na nás a občas sa aj rastlinkám ušlo. 🙂

A mám aj ďalšie vodné plány! Hneď vedľa drevenej terasky pri múre strešného domčeka je strešná vpusť. No nie je to ideálne miesto na letnú sprchu? 🙂 Dorobíme drevenú podložku ponad vpusť, na múrik pripevníme úchyt na koncovku záhradnej hadice a osvieženie na horúce dni je na svete! Keď prihodíme záhradnú sprchu s tmavým podstavcom na predhrievanie vody, tak to už bude aký luxus!

Leave a Reply