Tip na výlet – Hohe Wand

Tip na výlet – Hohe Wand

Z roviny pod Viedňou sa nečakane dvíha vysoká skalná stena – Hohe Wand. Dostanete sa k nej po diaľnici na Wiener Neustadt.

Pozrite hore, uvidíte výhliadku Skywalk, na ktorej sa o chvíľu môžete prechádzať.
Hore na skalách je vlastne “náhorná plošina”. Množstvo atrakcií a prekrásnych výhľadov vás zabaví na celý deň. Všetky dostupné autom po kvalitných asfaltových cestách.

Z Hohe Wande je prekrásny výhľad. Nezabudnite si pribaliť niečo dobré – niet krajšieho miesta na letný piknik. Nájdete aj zákutia so stolíkmi a lavičkami. S malými deťmi však niektoré miesta radšej obíďte, veľa kľudu by ste si tam neužili.

Kto sa nebojí výšok, môže zažiť prechádzku po Skywalk
Hohe Wand ponúka množstvo atrakcií pre deti – preliezok, hojdačiek, “syslie nory”, v ktorých sa môžu naháňať, zážitkovú cestu lesom, zoo so zvieratkami na pohladkanie, …

Deti sa vybláznili ako stádo opíc. 🙂 Oveľa lepšie ako vysedávať pri počítači.

Domček zavesený na strome
Kŕmiť zvieratká je zábavné nielen pre deti. Môžete si pre ne kúpiť zrno v automate. Pri lamách sme strávili takmer dve hodiny. 🙂 Ale je tam aj mnoho iných zvierat – ozajstné prasatá ;), kozičky a zajačiky na pohladkanie,…
Tieto muflóny sú nízke ako kozy a majú zaujímavé oči s dlhými mihalnicami a zvláštnymi podlhovastými zreničkami.
Prechádzka po schodoch na skale (Felsenpfad) s prekrásnymi výhľadmi.

Na samom vrchu je výhliadka z Kleine Kanzel (1097 m)

Po zážitkoch sa môžete posilniť dobrým rakúskym jedlom v penzióne s vlastivedným múzeom pri zoo. Ďalšie atrakcie, ktoré som nespomenula nájdete na oficiálnej stránke Gemeinde Hohe Wand a vo videu z tejto stránky:

Ale aj samotná príroda je tu prekrásna. Pri minulej návšteve som deťom dala fotoaparáty a vyhlásila súťaž o najväčšie  množstvo fotografií kvetov rôznych druhov. Celý deň nadšene lovili a vznikla neuveriteľne bohatá galéria fotiek. Ani som nemyslela, že tam kvitne toľko rôznych rastliniek. Pár obrázkov sem neskôr pridám.

Leave a Reply