Škótsko II. 7. deň – Achnagain Estate

Škótsko II. 7. deň – Achnagain Estate

Dnes ráno sme vyrazili z hotela Inver Lodge, pozreli sme si Hydroponium v Achiltibuie, dali sme si na obed fish&chips v Ullapoole, nakukli sme do priepasti Falls of Measach a večer sme sa presunuli k Inverness. Pretože v meste sme už boli pri predošlej ceste, zvolila som veľmi zaujímavé ubytovanie s vysokým hodnotením v aplikácii Booking – Achnagain Estate.

Cestou na Inverness nás predbehla búrka, takže sme mali dramatické výhľady a videli sme aj dúhu.

Zastali sme priskoro – na prvom parkovisku v parku a vďaka tomu sme prichádzali od boku a mohli sme postupne objavovať, kde to vlastne sme.

Obišli sme budovu a objavili sme posedenie v záhrade.

Vstup do Achnagairn Estate pripomínal vstup do zámku. Vyšli sme po schodoch, prešli po chodníku obrúbenom trvalkovými zahonmi a vošli dovnútra hlavným vchodom obrúbeným popínavou ružou.

Na naše prekvapenie nás neubytovali priamo v historickej budove, ale vo vilkách (Mini Mannor), ktoré boli súčasťou areálu. V každej vilke bolo niekoľko iziebvs vlastným príslušenstvom, spoločná kuchyňa, jedáleň a spoločenská miestnosť.

Achnagain Estate s Mini Mannors sa ponúka na svadby, firemné a spoločenské udalosti a na rodinné stretávky. Na stvojej stránke sa chvália obsesívnou čistotou a musím povedať, že celý areál bol skutočne čistý a dokonale udržiavaný.

Uznávam, že jedna dve takéto šesť – sedem izbové vilky v parku by boli ideálna na našu rodinnú stretávku.

Zaujímavosťou bolo, že každá vilka mala jedinečnú tému, do ktorej bola ladená, napríklad Great Scot, La Belle France, Raphsody, Wild Wood a podobne. Naša bola v téme Anthology – izby boli zariadené podľa literárnych diel.

vilky – Mini Mannors
kuchyňa
jedáleň
spoločenská miestnosť

Naša izba bola zariadená podľa knihy Jerome K. Jerome, Traja muži v člne. Je to satirický príbeh s typickým anglickým humorom o troch anglických gentlemanoch, ktorí sa vybrali vrámci dovolenky na plavbu po Temži. V izbe samozrejme knižka nechýbala.

V našej rodinnej izbe na poschodí boli dve manželké postele, šatník a kúpelňa. Plavbu po Temži pripomínala polička zo zabudovaného člnu.

Polica zo zabudovaného člna.
Kúpelňa s vaňou v štýle plachetnice.
Umývadlo v lodnom štýle.
WC v kajute. 🙂
Aj dekorácie boli v téme plavby.
Mapa Temže, po ktorej sa gentlemani v knihe plavili.

Dobre sme sa vyspali, ráno sme sa zbalili a vybrali do hlavnej budovy na raňajky. V pedantne upravenom areáli ma zaujali takéto dekorácie.

V zámockej budove boli veľmi pekne zariadené spoločenské miestnosti.

Najväčším prekvapením bola jedáleň ako vystrihnutá z Harryho Pottera, kde sme si dali ako inak tradičné škótske raňajky. 🙂

Toto ubytovanie bola naozaj zážitkom. Zaujímavé bolo, že ani nebolo extrémne drahé v porovnaní s inymi hotelovými izbami pre štyroch dospelých s raňajkami v Škótsku.

Po raňajkách sme sa vydali smerom na juh. O druhej nás po ceste čakalo prekvapenie pre deti. 🙂

Leave a Reply