Anglicko 2018 – Holliday Park Par Sands

Anglicko 2018 – Holliday Park Par Sands

Prekročením mostu sme sa ocitli v Cornwalle. Tu sme si zarezervovali mobilný domček v Holliday Parku pri mori neďaleko obce Par. Toto je typický spôsob ako dovolenkujú domáci. Bola to zaujímavá skúsenosť. Mobilný domček vyzerá zvonku skromene, ale vovnútri bol ten náš nečakane veľký a dobre vybavený  – vrátane všetkých spotrebičov. Obývačka s jedálňou a kuchyňou v otvorenom priestore, dve spálne s vlastnými šatníkmi a kúpelňami. Mala som šťastie, domček, ktorý som našla  na booking.com bol úplne nový.  A to všetko za cenu nižšiu ako by nás stáli dve hotelové izby. Aby sme si počas cestovania aj trochu oddýchli, prenajala som tento domček na štyri noci. V okruhu pár kilometrov nás čakalo veľa Cornwallských atrakcií.

 

V areáli bola pizzéria, kde sa postarali o našu večeru – nečakane dobrú pizzu.Potom sme sa vybrali na vychádzku  na pláž. Vďaka studenej vode anglické pláže neslúžia na kúpanie a nenájdete na nich väčšinou ani lehátka a slnečníky. Slúžia na prechádzky a venčenie psov. My sme mali šťastie na krásne počasie, teplota sa očas nášho pobytu doťahovala takmer na 30 stupňov Celsia!

Večer sme vyšli bráničkou vedľa nášho domčeka a prešli príjemnou prechádzkou do dedinky Par. V slušne zásobenom obchodíku sme si nakúpili všetko potrebné na dni pobytu. Pretože skoro vstávam, užila som si pokojné slnečné ráno predtým ako začal ďalší deň plný zážitkov.

Leave a Reply