Anglicko 2018 – Polperro

Anglicko 2018 – Polperro

Polperro je malebné mestečkom ktoré kedysi obývali najmä rybári a pašeráci. Tiahne sa dolu údolím až po malý prístav, ktorý je postavený ako myšacia dierka, aby sa chránil pred vlnami. Dnes je mestečko obrovským lákadlom pre turistov. Autá by sa však do úzkych uličiek nezmestili. Domáci preto postavili na začiatku údolia veľké parkovisko a do mestečka zídete po svojich alebo minibusom. Prechádzka stojí za to. Mestečko je krásne. Aj ten najmenší dvorček je upravený a plný kvetov. Po ceste vás čaká plno obchodíkov, malých galérií a cukrární s cornwallskými karamelkami.

 

Už doma som na Google Maps objavila chodníček z prístavu na skaliská, odkiaľ na prístav z výšky od mora a pôžete odtiaľ pozorovať  šíre more.  Na skalách je bývalý strážny domček colníkov čerstvo prerobený na komunitné centrum.

Celé mestečko sa ozýva škrekom čajok. Čajky práve vyvádzali z hniezd mláďatá. Videli sme rozkošnú scénu ako mláďa drankalo jesť od mamy a ona chvíľu odolávala a potom mu vyvrhla svoju rybu. Mláďa ju okamžite zhltlo a pýtalo jesť ďalej. 🙂

Kvetinky nájdete v Polperre úplne všade – aj na múrikoch. 🙂

Leave a Reply