Záhrada na Záhorí rozkvitla :)

Záhrada na Záhorí rozkvitla :)

V sobotu ráno sme sa šli pozrieť, ako naša výsadba v záhrade na Záhorí zvláda extrémne horúčavy. Napriek tomu, že náš sused nám pomáha polievať, zaznamenali sme dosť veľké straty. V záhone, ktorý sme vysádzali ako prvý, kým bola ešte chladnejšia jar, je situácia ešte celkom dobrá. Ale na druhom záhone zhoreli všetky ľaliovky, sedumy aj gerániá. Škoda. 🙁 Našťastie kosatce, gaury a rudbekie prežili. A čo je zaujímavé, aj zemiaky. 🙂

Zemiaky pekne zakvitli. Ale o reklame, že tieto zemiaky sú odolné proti mandelinkám, sa mandelinky zrejme nedozvedeli. 😉 Zbieranie mandeliniek som prenechala mužovi.

Ja som pustila vodu na polievanie podmokom a pustila som sa do pletia buriny. Z vlhkej pieskovej zeme sa portulaka aj pýr ťahali prekvapivo dobre. Prešla som záhony po kolenách a zrazu vyzerali oveľa lepšie.

Polievanie prospelo aj veľkým kríkom josty, ktoré som sadila pred rokmi. Pekne zarodili a už dozrievajú.

Čo ma potešilo, všetka facélia vyrástla a zakvitla. A pretože facéliu milujú včely a čmeliaky, celá lúčka bzučí.

Pomedzi facéliu som vysiala aj letničky. Chytili sa iba maky. Nabudúce, keď plochu viac odburiníme, by som chcela vysiať kvetinovú lúčku. Už teraz je na záhrade veľa prirodzene rastúcich lúčnych kvetov.

Juka v záhrade u babky dáva jasne na známosť, čo treba pestovať v pieskovej pôde bez akéhokoľvek polievania.

Leave a Reply