Prvé náznaky jari vo februári

Prvé náznaky jari vo februári

Na to, že je prvá polovica februára, je nadpriemerne teplo. Keď svieti slnko, dá sa byť na záhrade len v mikine. Začala som robiť prvé záhradné práce, ale musím sa ovladať. Ešte je priskoro na strihanie trvaliek a ruží. Ešte môžu prísť mrazy aj kopy snehu.

Dnes vykukli prvé krókusy.
Táto anemonka mala puk už v januári a teraz sa krásne rozvila.
Výhonky cibuľovín v kvetináčoch sú ešte maličké.

Využila som, že prišlo nákladné auto na odvoz zelene (ostrihala sa pichľavá burina pozdĺž plota areálu). Vyhrabala som lístie z vonkajšieho chodníka a skrátila som pavinič aj brečtan zvonku nášho plota. Rýchlo som olámala vysoké stonky rudbekií (rudbecia nitida) a prihodila na korbu auta.

V záhrade som vyčistila záhon s ružou Zephirina Drouhin, lebo chcem minimalizovať čiernu škvrnitosť listov ruží. Časti ruží som už ostrihala aj napadnuté staré listy.

Vyčistila som záhon pri plote so susedmi. Vyhrabala som staré lístie a vystrihala prebujnelý pavinič. Vystrihala som suché časti ruže Veilchenblau. Začala som strihať drevité časti gaury. Spolu som naplnila päť barelov zelenym odpadom, bude ich treba odviezť.

Dnes sa u nás zastavil sused a ostrihal náš jediný koreň viniča na dlhé vedenie. Chcela by som, aby sme mali viac úrody. Konkurenčny pavinič musím začať radikálnejšie skracovať.

Aby sme stále len nepracovali, pozvali sme susedov na pizzu na terase. 🙂

Leave a Reply