Deň s Princom

Deň s Princom

Ako amatérski záhradníci robíme, čo vieme, ale občas je pomoc odborníka nevyhnutná. Najhoršie sme na tom s rezom stromov. Obrátila som sa preto na odborníka – a to rovno na Princa. Je to veľmi nápomocný člen jednej záhradníckej FB skupiny. A ukázalo sa, že aj veľmi milý a ochotný človek. Poprosila som ho a prišiel nám pomôcť.

Začali sme na záhrade na Záhorí, kde sme pred dvoma rokmi vysadili deväť nových stromčekov, ktoré nutne potrebovali výchovný zásah. A tiež pár starých stromčekov, ktoré potrebovali omladiť.

Princ nás rovno aj inštruoval, čo treba spraviť teraz alebo až v lete.

Doporučil nám aj aké náradie rád používa.

Na našej záhrade máme zúfalo prerastené ovocné stromy. Princ robil, čo mohol, aby našim kreatívnym spôsobom rezaným stromom dal aspoň nejakú fazónu.

Keď sme zaviezli Princa naspäť domov, pozval nás do svojej záhrady. Má toľko stromčekov, stromov, trvaliek a kochlíkov na relatívne menšej záhrade, koľko sa len zmestí. S hrdosťou nám poukazoval každý kvietoček, paličku a výhonok zo zeme. Bolo vidno, že svoju záhradu miluje. Musíme ju navštíviť opäť v lete, keď to všetko zazelenie a rozkvitne.

Highlightom boli sovy sídliace v blizkych ihličnanoch.