Top 10 trvalkových záhrad

Top 10 trvalkových záhrad

Našla som super článok z magazínu Garden Illustrated:

10 of the best gardens to visit for planting inspiration10 of the best gardens to visit for planting inspiration

Všetky spomínané záhrady majú nádhernú trvalkovú výsadbu.

Cambo Walled Garden

Túto jedinú záhradu zo zoznamu sme už navštívili. ŠkótskA Cambo Walled Garden ma úplne uchvátila. Mala som chuť tam zostať a začať sa o ňu starať.

https://www.mysunnytime.com/2014/07/skotsko-7-den-cambo-house-garden/

Gravetye Manor

Záhrada sa nachádza kúsok od Sissinghurst Garden. Mohla by som ju zaradiť do trasy plánovaného záhradného výletu Anglicko II. Prislúcha k hotelu zo 16. storočia. Len hoteloví alebo reštaurační hostia si môžu zarezervovať sprevádzaný vstup do tejto záhrady.

Lady Farm Gardens

Lady Farm Gardens sa nachádza na východe Anglicka v Sommersete, južne od Bristolu. Jej bohatá trvalková výsadba naozaj láka na prehliadku, ale je trochu mimo plánovanej trasy.

Scampston Walled Garden

Škoda, že táto záhrada sa nachádza vyše 4 hodiny jazdy od letiska v Stanstede. Jej trvalkové záhony navrhoval Piet Oudolf a podľa fotografií vyzerajú super.

Holbrook Garden

Škoda, že som túto záhradu neobjavila pri našom výlete do Cornwallu. Nachádza sa v strednom Devone na ceste do Exeteru.

Waltham Place

Waltham Place sa nachádza kúsok západne od Londýna a pokiaľ by sa nám podarilo napasovať cestu na termíny návštev, mohli by sme sa tam zastaviť. Je to biodynamická farma a záhrada s rozlohou 89 hektárov. Pre vopred zaregistrovaných návštevníkov ponúkajú komentované prehliadky a odborné semináre.

Packwood House

Packwood House sa nachádza na trase nášho výletu len kúsok severne nad Stradford-Apon-Avon. Ide o historické sídlo s veľmi zaujímavou trvalkovou záhradou, ktorá je najpôsobivejšia na jeseň.