Škótsko 7. deň – Aberdeen

Škótsko 7. deň – Aberdeen

Aberdeen je mesto, ktoré ožilo najmä po vybudovaní ropných plošín. Ako píše Wikipedia, od objavenia ropy v sedemdesiatych rokoch, sa Aberdeen stal hlavným európskym mestom ropy a energie. My sme sa tu zastavili najmä kvôli dvom univerzitám, ktoré sa tu nachádzajú. Jednu z nich sme si boli pozrieť.
Ubytovaní sme boli v hoteli Best Western Summerhill Hotel and Suites, ktorý bol mimo centra, ale učaroval nám maličkosťami, ktoré potešia. Na izbe nás privítali sladkostí, džúsik a minerálka a všetky drobnosti, ktoré človek v hoteli potrebuje vrátane papučiek. Zaujal ma najmä originálny časopis siete Best Western, ktorý nebol len reklamou, ale fakt pobavil.
Pred spaním som si ako tradične pohľadala v hotelových materiáloch inšpirácie, čo si pozrieme v Aberdeene. Nakoniec som sa rozhodla stráviť chvíľku na pláži Esplanade. Siaha na obe strany kam až oko dovidí. Neviem, či to bolo tým, že študenti mali prázdniny alebo žije najmä nočným životom, ale nebolo na nej okrem nás a dvoch psíčkarov ani nohy. Svietilo slnko a bolo na Škótsko až nezvyčajne teplo, od mora však fúkal poriadne čerstvý vietor. More milujem a ťažko a mi od neho odchádza. Nakoniec sme sa prechádzali a zbierali mušle a odskakovali na poslednú chvíľu pred vlnami oveľa dlhšie ako sme plánovali. 🙂

Potom sme prešli centrom mesta a vybrali sa k neďalekému hradu Dunnottar Castle (v ďalšom blogu).

Leave a Reply