Rozprávkový les Seleger Moore

Rozprávkový les Seleger Moore

Park Seleger Moore sa nachádza vo Švajčiarsku v Rifferswil neďaleko Zurichu a má rozlohu niekoľko hektárov. Milovníci záhrad by si rozhodne nemali nechať újsť prechádzku po tomto neuveriteľne krásnom parku.
Robert Seleger vlastnil mokraďový rašelinový pozemok, ktorý sa nedal využiť na pestovanie plodín. Zasadil si pri dome niekoľko rododendrónov, ale v drsnej švajčiarskej zime mu vymrzli. Hľadal ďalej po celom svete až našiel mrazuodolné druhy. Ich zveľaďovaniu a pestovaniu venoval celý život a postupne vybudoval jedinečný rozprávový les plný jazierok s leknami, papraďovými zákutiami, ale najmä nekonečnými chodíčkami lemovanými kvitnúcimi rododendrónmi a azalkami. Na sklonku život venoval svoj park nadácii, ktorá sa oň stará. Park je prekrásny po celý rok, ale v máji, keď kvitne miliónmi kvetov je proste úchvatný.
Vreckovkový strom –  dostal meno podľa toho, že vyzerá ako ovešaný vreckovkami. Dva veľké lupienky sa spoja, keď si medzi ne sadne hmyz. Vo vetre pripomínajú ako kŕdeľ holubov sediacich na strome..
V parku je aj zbierka pivónií mnohých druhov a farieb

Konvalinkový strom

Leave a Reply