Výlet na Vysočinu

Výlet na Vysočinu

Rozhodli sme sa zúčastniť cyklistickej akcie na Vysočine. Už cesta na miesto bola veľmi pekná – cez polia, aleje, milé dedinky a mestečká, okolo rybníkov a cez ihličnaté lesy.

Večer sme sa ubytovali v hoteli Orea Resort Devět skal. Dět skal je skalisko na na neďalekom kopci, ale deväť skál nájdete aj pred hotelom. Hotel prekvapil zrenovovaným interiérom, príjemnými izbami aj službami hodnými jeho štyroch hviezdičiek.

Ráno o deviatej sme sa vydali na bicyklovačku. Bolo nás jedenásť, zdatnejší na bicykloch, ostatní na e-bikoch. Vďaka za ten e-bike,terén bol dosť zvlnený. 🙂 Prešli sme zaujímavú trasu. Vďaka niekoľkým zachádzkam a posedeniam v záhradkách miestnych malebných hospůdek, vrátili sme sa o druhej. Prešli sme cez voňavými lúkami, prehrkali sme cez korene v ihličnatých lesoch, vyšlapali sme veľa kopcov a zišli veľa zjazdov. Tí neunaviteľní si po dobrom obede dali ešte jedno kolečko. Vrátili sa tesne pred búrkou.

Na druhý deň sme sa rozdelili na dve skupiny. Jedna si dala cyklistické výjazdy do okolia a výstup na Devět skal. Druhá menšia skupinka si dala kávičku a koláčik v kaviarni Hofr, navštívila súkromnú japonskú záhradu a po spoločnom obede si posedela pri jazere. 🙂

Devět skal
Kávárna Hofr. Vydávali z okienka. Neochotní predávajúci nám nechceli predať kávu na kartu ani za eurá. Zachránili nás milí miestni ľudia, ktorí nám zamenili české koruny a tak sme si mohli dať kávičku aj koláčik.

Výlet na Vysočinu stál za to, spoločnosť bola príjemná a miestny kraj je naozaj pekný.