Ako na premnožené bzdochy

Ako na premnožené bzdochy

Informácie a foto sú zo stránky, kde sa dajú prípravky kúpiť:

Ako bojovať proti bzdochám

Vajíčka bzdochy
Z malých cicavých bzdôch vyrastú veľké. :/
Foto: Tibor Dudáš, FB

V prvom rade sú užitočný prirodzený predátori ako parazitické osičkyparazitické muchylienky či zlatoočky. Na menšej ploche môžete využiť ochranné siete a drobnými očkami, vďaka ktorým bzdochy nebudú poškodzovať rastliny a ich plody a tiež znášať vajíčka.

Pri menšom výskyte môžete ručne pozbierať týchto škodcov. No pripravte sa na nepríjemný pach, ktorý bzdochy vylučujú pri ohrození a u niektorých druhov môžu v sebaobrane uštipnúť.

Tieto riešenia nie sú použiteľné pri ich veľkom premnožení či väčšej pestovateľskej ploche. Ako bojovať proti bzdochám v takýchto prípadoch?  Ponúkame vám ako riešenie Dvojboj proti škodcom

Dvojboj proti škodcom – Bzdochám

Tento Dvojboj proti škodcom predstavujú dve skupiny produktov:

  1. ZeoSand Sil M20 a MegaSil Agro, obidvaz prírodného zeolitu
  2. Hnojík, České organické hnojivo a  TRusEko Agro Prémium – certifikované Slovenské organické hnojivo

Obidve skupiny produktov bojujú bojujú proti škodcom. Navzájom sa dopĺňajú a podporujú. Produkty z jednej skupiny predlžujú a zosilňujú účinok produktov z druhej skupiny. Každá skupina má inú formu boja proti škodcom.

Slovenské organické hnojivo TrusEko Agro je súčasť Dvojboja proti škodcom

Hnojík a TRusEko Agro Prémium (obidva z hmyzieho trusu) okrem toho, že svojou vyváženou výživou podporujú silnú imunitu rastlín, tak v sebe obsiahnutým Chitínom pomáhajú rastlinám priamo bojovať proti škodcom a patogénom.

Chitín ich odlišuje od ostatných organických hnojív. Vďaka nemu majú repelentný účinok na škodcov, najmä tých, ktorý sa živia rastlinnými šťavami. Medzi nich patria aj bzdochy. Chitín stimuluje u rastlín obrannú reakciu a rastlina sama začne produkovať repelentné látky, ktoré škodcom nechutia.